På besøk

Lindøya og de andre hytteøyene egner seg godt for å gå koselige sommerturer, både inne blant hyttene i stier for dette, og langs vannet rundt hele øya. Ta med en venn eller en venninne og gå en hyggelig spasertur på hele eller deler av øya. Se de koselige hyttene med små velstelte hager, idylliske stier som snor seg mellom hekkene, måkeskrik, gjess og ender samt enger og skog og nydelig utsikt ut over sjøen en rekke steder.

ender

Sykkel
Av naturlige årsaker er det ikke tillatt til å sykle på Lindøya. Dette skyldes at stiene er trange med krappe svinger og vi ønsker ikke risiko for ulykker med alle barna som leker på stiene. Oslo fergene tillater heller ikke sykler ombord på fergene.

Bading
Lindøya har ikke noen egen strand, men øyas beboere har laget badebrygger man kan bade fra. De to mest populære er Kjøkkenodden som du finner helt syd på øya og Badestadion som ligger sydøst på Lindøya.

Toaletter
Det finnes ett offentlige toalett på Lindøya. Denne finner du midt på øya ved festplassen. Ca 100 meter mot Romerbrygga (Vest) fra butikken.

Søppel
På Lindøya finnes det flere søppelcontainere. Vi håper du som besøkende tar deg tid til å rydde opp etter deg og kaster søppel i disse containerne.

Butikk
Det finnes en butikk midt på Lindøya. Denne er åpen alle dager i sommerferien og har litt varierte åpningstider før og etter sommerferien. På vinteren holder den stengt.

Grilling – brannfare
Vi har hatt branner på Lindøya som skyldes engangsgriller. Vi setter derfor pris på at det ikke benyttes engangsgriller på Lindøya. Beboerne på Lindøya er redde for brann siden alle hyttene er bygget i treverk og ligger tett ved siden av hverandre.
Les også Regler for grilling og bål på øyene.

Skogen / Verneområder.
Skogen midt på Lindøya er fredet så alle besøkende må være omtenksomme og vise hensyn når man går tur i skogen. Vi har også en sjelden blåveis som vokser på Lindøya. Nyt synet av den på våren, men ikke plukk den.
Se også: Verneområder på øyene og Lindøya Naturreservat

Telt
Det er ikke lov til å sette opp telt på Lindøya. Ønsker du og overnatte i telt er det kun Langøyene som har denne muligheten.

Se også:
Regler for ferdsel på øyene

Turguide til øyene i indre Oslofjord (pdf)