Dotømming

Alle hytter disponerer en utedo som vaktmesteren tømmer. Disse tømmes en gang i uken (mandager) før og etter skoleferien. I skoleferien tømmes de 2 ganger i uken (mandag og torsdag). Toalettene blir ikke tømt når vannet er vinterstengt.

Lindøya vel oppfordrer alle til å holde sin dobøtte ren og vaske den jevnlig. Dette forhindrer dårlig lukt og gjør tømmingen litt lettere. Vaktmesteren kan også tømme private doer mot betaling. Ta direkte kontakt med vaktmester.

Det er strengt forbudt å kaste andre ting i dobøtta utover det som naturlig hører hjemme i en slik bøtte. Bind, tamponger, ølbokser, tomme doruller osv. skal IKKE kastes i dobøtta.

Tømmetider:
Vår: Hver mandag
Skoleferien: Mandag og torsdag
Høst: Mandager
Vinter: Ingen tømming

Tips
Etter tips fra en hytteeier forteller vi hvordan du kan få en luktfri utedo til glede for naboer, gjester og ikke minst deg selv. Følgende oppskrift tar ca 5-10 minutter, men gleden varer enda lengre 🙂

  • Hold hele dorommet rent. Ikke bare at du fjerner lukten i veggen, men det blir hyggeligere å sitte der også.
  • Vask dobøtta jevnlig (helst vær gang den tømmes). Mesteparten av lukta kommer fra gammel “morro” som sitter fast i bøtta.
  • Når bøtta er vasket legg en serviett i bunnen på bøtta og hell over ca 1 liter grønnsåpe vann. Dette gjør det lettere for deg å vaske bøtta neste gang, samt at grønnsåpen nøytraliserer den vonde lukta.
  • Spander på deg en godlukt “dings”. Dette setter prikken over i’en.

Tips til slutt:
For å gjøre utedoen enda mer spennende mal veggene hvite og legg ut en sprittusj. Da vil du fort oppdage at du får en flott hyttebok og mye spennende å lese når du først sitter på dette nødvendige stedet.

Lykke til.

Info til hytteeiere