Nå kommer øyene enda nærmere byen

(16.2.2015 OSLO) Båtene til øyene har gått fra Vippetangen i nesten 100 år. Lørdag 21. mars starter en ny epoke når den nye øybåtterminalen på Rådhusbrygge 4 tas i bruk, nærmere byen og de reisende.

Foto: Christopher Olssøn

– Øybåtene hadde svært mange reisende i fjor. Vi håper flyttingen nærmere sentrum gjør tilbudet enda mer tilgjengelig for enda flere reisende, sier Byråd for miljø og samferdsel Guri Melby (V).

Knutepunkt
Bystyret vedtok den nye terminalen i 2012 og arbeidet med bryggen startet våren 2014. Ferdigstillelse har tatt noe tid, blant annet fordi det ble funnet en stor gammel oljetank nedgravd i bryggen. For å hindre forurensning måtte tanken fjernes før bryggen kunne ferdigstilles.

Rådhusbrygge 4 er kraftig oppgradert med køordnere, tydelig skilting, sykkelparkering og en flytebrygge hvor båtene legger til. Dekket på bryggen er rehabilitert etter anvisning fra Byantikvaren med brostein og granittheller i gangledene.

Trikken og bussen har holdeplasser like i nærheten, samtidig som det kun er en kort gåtur fra T-banen og toget på Nationaltheatret stasjon.

– Dette blir et knutepunkt som binder kollektivnettverket vårt bedre sammen når vi får samlet alle båtrutene på samme sted. Vi gleder oss til å gjøre øyene langt mer tilgjengelige, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Vårruter
Det er Oslo Havn som har hatt ansvaret for å bygge den nye øybåtterminalen på oppdrag fra Ruter.
– Øyene i Oslo byr på fantastiske friluftsopplevelser, og vi håper at den nye terminalen nærmere byen vil få enda flere til å oppdage øyparadiset ute i fjorden, bare en kort båtreise unna, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.
Samtidig med flyttingen starter vårrutene. Det betyr avganger hver time fram til 9. mai da båtene begynner å gå hver halvtime. 20. juni starter sommerrutene og båtene går da hvert kvarter ut til øyene.

(Pressemelding fra RUTER)